Παρασκευή

Μπεσαμέλ

Υλικά

140 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  να λιώσει. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα απαλό χρυσό μείγμα που να κάνει φουσκάλες. Προσοχή να μην γίνει καφέ!
  3. Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε συνεχώς με τον σύρμα των αυγών ή ξύλινη κουτάλα. (Το ανακάτεμα είναι αναγκαίο αλλιώς η σάλτσα μας θα σβολιάσει). Συνεχίζετε να ανακατεύετε και σιγά σιγά η μπεσαμέλ θα πήξει.
  4. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο , χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύετε για 2΄-3 λεπτά ακόμη.Κατεβάζετε απο τη φωτιά ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...